Förädling i Sörmland - smak, identitet, innovation och kvalitet

Solmyra äppelhage, Bettna, Sörmland 

Projektets syfte är att organisera kurser i livsmedelsförädling för att på så sätt stärka Sörmlands ställning som matlandskap samt höja innovationskraften och kompetensen hos odlings- eller förädlingsföretag.

I augusti 2019 ansökte föreningen om medel från Länsstyrelsen i Södermanland för projektet "Förädling i Sörmland - smak, identitet, innovation och kvalitet". Projektet beviljades medel av länsstyrelsen i Sörmland 200430. Då ett krav för projektet var att det skulle bestå av fysiska möten så valde vi att avvakta med projektet tills Coronapandemin var över. Det ursprungliga slutdatumet 230401 flyttades fram till 250401. Projektet har en projektbudget om 765 000 kr och kommer att genomföras under 2024-2025. 

Syftet med projektet är att organisera kurser för livsmedelsförädling. Kurserna skall genomföras inom tre olika områden: Smak och sensorik, Livsmedelssäkerhet & HACCP samt specifika kurser i förädling av frukt och grönt. Kurserna skall stärka Sörmlands ställning som matlandskap, höja innovationskraften och kompetensen hos odlings- eller förädlingsföretag samt säkerställa att Sörmländska förädlare tillverkar produkter av hög kvalitet.

Då projektstart fick skjutas upp p g a Coronapandemin har projektets inriktning modifierats. Det är inte längre ett krav att samtliga kurser är fysiska, vissa kurser och vissa delmoment kan genomföras digitalt. Samtliga kursdeltagare behöver inte komma från Sörmland, även odlings- och förädlingsföretag från andra län är välkomna i mån av plats.

Kontakt

Charlotte Sommarin
Tel: 070-787 78 71
Epost: charlotte@sormlandsapplen.se